Start > Recept: Skållat surdegsbröd

Skållat surdegsbröd

Portioner:
Källa: Peter J
Visa alla recept för: Peter J




Har du en bild på detta recept? Lägg till en bild till receptet!


Ingredienser:
Skållning:
100g Ekologiskt rågmjöl
50g hela linfrön
50g vetekross
50g solrosfrön
20g salt
500g kokhett vatten
Låt kallna, ställ i kyl över natten

Bortgörning:
800 gram Manitoba Cream
250 gram rågsurdeg
160 gram vatten
10 gram jäst



Gör så här
Kör långsamt i 4 minuter och snabbare i 8 minuter

Jäs 90 min i oljad plastlåda. Ta upp degen och stöt ut luft. Låt jäsa 80 min. och stöt ut luft igen, låt vila i 10 min. och forma två bröd som får jäsa 90-120 min.

Baka av i 230 grader, sänk värmen till 200 grader och baka till innertemperaturen är 98 grader



Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet

Dela med dig av denna sida:

Bookmark and Share


Kommentarer (0)


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 


Andra populära recept inom samma kategori




Matbloggstoppen