Start > Recept: Baguette

Baguette

Portioner: 6 st
Källa: Bakasurdeg.se
Visa alla recept för: Bakasurdeg.se



Bakasurdeg Baguette

Baguette Baguette Baguette Baguette 

Ingredienser:
En fördeg (klicka för att gå till receptet)
700g Manitoba cream
100 g Rågmjöl
470g vatten
20 g havssalt

Gör så här
Jag använder mig av två baguetteplåtar i detta receptet, om man inte har någon baguetteplåt kan man rulla ihop handdukar och lägga i mellan bröden vid jäsning.


Gör en fördeg på kvällen dag 1 och låta den jäsa till morgon dag 2, ca 9-12 timmar. Bearbeta degen och låt den sedan jäsa två gånger, först ca 3 - 7 timmar, degen ska jäsa till dubbel storlek. Dela degen i sex lika stora delar. Mjöla och dra ut delarna, vrid dem och placera dem på baguetteplåten, låt de sedan jäsa vidare ytterligare ca två timmar.

Bearbeta degen
Blanda fördeg, mjöl och vatten.

Kör på låg hastighet i assistenten i 5 min, stäng av assistenten och låt degen vila 4 min, Kör på mellan hastighet i 5 min, stäng av assistenten och låt degen vila 4 min. Tillsätt saltet och kör ytterligare 4 min på mellan hastighet. Totalt 14 min i assistenten och 8 min vila.

Smörj en stor plastlåda med 1-2 msk rapsolja.
Tippa i degen och täck med locket. Låt jäsa ca 3 - 7 timmar i rumstemperatur tills degen jäst upp med ca 100%. Tippa ut degen på mjölat bord, Dela degen i sex lika stora delar. Mjöla och dra ut delarna, vrid dem och placera dem i baguetteplåten, låt de sedan jäsa vidare ytterligare ca två timmar.

Grädda brödet
Sätt in en baksten eller plåt i mitten av ugnen.
Sätt på ugnen i god tid, temp, 250 grader.
Med baksten tar det minst en timme för att bli varmt.
Sätt även in en oöm plåt eller liknande nederst i ugnen som man kan kasta in några isbitar på vid gräddningen.

Grädda i mitten av ugnen på baksten eller en varm plåt.
Lägg in tre isbitar på den nedersta plåten.

Om du har varmluftsugn och vill ha så hård yta som möjligt så byt till varmluft och sänk temperaturen till 230 grader.

Grädda i ca 10 minuter tills baguetterna fått fin färg.

Sänk temperaturen eller stäng av varmluftsfunktionen om brödet börjar bli bränt.

Låt brödet svalna på baguetteplåten.



Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet

Dela med dig av denna sida:

Bookmark and Share


Kommentarer (0)


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 


Andra populära recept inom samma kategori




Matbloggstoppen