Start > Recept: Tekakor på surdeg

Tekakor på surdeg

Portioner: ca 15
Källa: Patrik Nordelind's LCHF blogg
Visa alla recept för: Patrik Nordelind's LCHF blogg



Bakasurdeg Tekakor på surdeg



Ingredienser:
Fördeg
60 g surdegsgrund
80 g vatten
80 g ekologisk vetemjöl special

3 dl havregryn
2 dl vatten

Dag 2
3 dl mjölk
1/2 dl ekologisk rapsolja
1 tsk salt
1 msk honung
500 g ekologisk vetemjöl special

1 ägg för pensling

Gör så här
Dag 1 kväll
Blanda ihop surdegsgrund, vatten och mjöl och låt stå under lock över natten.
Blanda ihop havregryn och vatten i en egen bunke och låt även den stå över natten med plast över sig, så den inte torkar.

Dag 2 morgon
Värm mjölken ljummen.
Blanda alla ingredienser i en assistentbunke och kör i 10-12 minuter på låg hastighet.
Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 2-6 timmar.
Dela degen i cirka 1 bitar och kavla eller platta ut till en tekaka.
Lägg dessa på bakplåtspapper och nagga dem och låt jäsa i cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla tekakorna med ett vispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Låt svalna under en bakduk på ett galler.


Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet

Dela med dig av denna sida:

Bookmark and Share

Betyg 4,0 av 2 röster



Kommentarer (4)

  • Skriven av Anna, 2011-03-01 15:10:25
  • Detta låter intressant! ska prova bara barnen tillfrisknar från senaste dagisförkylningen :-)


  • Skriven av Anna, 2011-04-29 15:31:02
  • Vilka goda tekakor! Superbra! men kommer nog att ha ilite mer mjöl nästa gång, så att det blir lite mer "lätthanterlig" deg...


  • Betyg:  4
  • Skriven av Eva, 2012-09-04 22:09:47
  • Blev luftiga och härliga, riktigt bra!


  • Betyg:  4
  • Skriven av Annika , 2015-09-15 08:36:42
  • Väldigt goda tekakor!
    Blandade ihop havren och vatten direkt i surdegsblandningen, som sedan fick stå under dagen. Därefter 0,7 dl smält smör, ca 1 msk ljus sirap, salt och special vetemjöl. Det sistnämnda lite mer av för att få fastare deg. All jäsning under duk och i ugn ca 35 C med långpanna med vatten längst ner som också fanns med under grädningen.



Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 


Andra populära recept inom samma kategori




Matbloggstoppen