Start >
Recept:
Tekakor på surdeg
Tekakor på surdeg
Portioner: ca 15
Källa: Patrik Nordelind's LCHF blogg
Visa alla recept för: Patrik Nordelind's LCHF blogg
Ingredienser:
Fördeg
60 g surdegsgrund
80 g vatten
80 g ekologisk vetemjöl special
3 dl havregryn
2 dl vatten
Dag 2
3 dl mjölk
1/2 dl ekologisk rapsolja
1 tsk salt
1 msk honung
500 g ekologisk vetemjöl special
1 ägg för pensling
Gör så här
Dag 1 kväll
Blanda ihop surdegsgrund, vatten och mjöl och låt stå under lock över natten.
Blanda ihop havregryn och vatten i en egen bunke och låt även den stå över natten med plast över sig, så den inte torkar.
Dag 2 morgon
Värm mjölken ljummen.
Blanda alla ingredienser i en assistentbunke och kör i 10-12 minuter på låg hastighet.
Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 2-6 timmar.
Dela degen i cirka 1 bitar och kavla eller platta ut till en tekaka.
Lägg dessa på bakplåtspapper och nagga dem och låt jäsa i cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla tekakorna med ett vispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Låt svalna under en bakduk på ett galler.
Skriv ut receptet
Tipsa en kompis om receptet
Lägg till en bild till receptet
Dela med dig av denna sida:
Betyg 4,0 av 2 röster
Kommentarer (4)
Andra populära recept inom samma kategori