Start > Tips > Kommentar om Diskning

Diskning, kommentarer och synpunkter

Diskning

Jag tyckte i början att det jobbigaste med bakning var diskningen, mjölet sitter som berg om disken får stå för länge eller så får man hela diskborsten full i deg. Här är några tips för att underlätta diskningen:

Se till att få bort all kvarvarande deg innan du använder diskborste och diskmedel.
Använd kallt vatten.
Dra ner så lite disk som möjligt, använd vikt istället för volym, gör fördeg direkt i assistentkitteln.
Skrapa bort kvarvarande deg med degskrapa i kallt vatten.
Blötlägg i kallt vatten.





Kommentarer

  • Skriven av a, 2011-04-03 12:31:06
  • Önska dig en diskmaksin

  • Skriven av Anita, 2011-04-20 16:20:49
  • Det finns ett mycket bra knep för att diska efter baket.
    Skölj ur assistentbunken med kallt vatten och ställ den upp och ner. Efter en stund går det mycket lätt att få bort degresterna

  • Skriven av Magnus Palm, 2018-02-19 19:23:38
  • Använd bakmaskin, jag diskar så gott som aldrig :)

    Måste jag diska degiga assistentkärl (varje gång sambon har gjort pizzadeg...) så kör jag det i diskmaskin, flera gånger på sköljprogrammet med lite handdiskmedel i varje gång. När det är ordentligt med skum i botten av diskmaskinen efter sköljprogrammet så är det färdigtatt diskas på vanligt program.

    Diskar absolut aldrig degiga kärl för hand!


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen