Start > Köpa surdegsbröd > Kommentar om Brödkultur

Brödkultur, kommentarer och synpunkter

Brödkultur

OM BRÖDKULTUR

Brödkultur. Bröd med kultur. Surdegskultur. Historia, tradition och sed. När vi talar om det som ger oss tak över huvudet och mat på bordet kallar vi det ofta för vårt "levebröd"- det mest basala och viktiga för ett gott liv. Uttrycket vittnar om brödets centrala betydelse för människor sedan urminnes tider.

På brödkultur vill vi med våra produkter förmedla känslan av den rika kulturella betydelsen som hantverksmässig bakning har. Här lämnas inget åt slumpen utan bakas med noggrannhet och omsorg för att ge smakrika bröd med mycket karaktär. Vi bakar det mesta med surdeg, eftersom den ger en härligt syrlig smakton samtidigt som den bidrar med andra positiva egenskaper, såsom att den ger brödet fin struktur och längre hållbarhet. Syran innebär ett långsammare näringsupptag i kroppen och därmed lägre GI. Användningen av fullkornsmjöl i bröden ger ju ett ökat fiber- och mineralinnehåll och surdegen hjälper till att göra viktiga mineralämnen lättare för kroppen att ta upp. Vi använder naturligtvis inga kemiska konserverande tillsatser- det vill vi inte av hälsoskäl och det behövs heller inte eftersom surdegen förlänger brödets hållbarhet. På Brödkultur har vi stenugn, där allt som bakas passerar. I denna typ av ugn utvecklar bröden fantastisk yta och karaktäristisk smak.

Kom till oss i bageriet och känn efter med alla sinnen; se det vackra brödet på hyllorna, dofta, smaka och låt fingrarna vandra över knapriga skorpor!

Kontakt


Postadress: Henry Dunkers Plats 1
252 67 Helsingborg
Telefon: 070-4135007

E-post: info@brodkultur.se
Hemsida: www.brodkultur.se

Öppettider: Tisdag - Torsdag: 06:45 - 17:30 Fredag: 06:45 - 18:00 Lördag: 08:00 - 14:00Se karta


Länk: BrödkulturKommentarer


Lägg till en kommentar


Kommentar

Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
 
Matbloggstoppen