Start > Bloggar

Bloggar

Bookmark and Share

Har du några tips på bloggar? Kontakta gärna oss via formulär eller via mejl webmaster(a)bakasurdeg.se

Baktankar

Hobbybagare, bor i Midsommarkransen utanför Stockholm. Försöker få familjen att äta surdegsbröd med blandad framgång

birgittahoglundsmat.wordpress.com

Birgitta Höglund´s mat
Naturligt god mat att njuta av

glutenfribak.blogg.se

Jag heter Viveca Sylvén Kadesjö och är egen företagare. Företaget som jag är delägare i heter Nya MixWell AB
och vi tillverkar glutenfria produkter. Själv är jag inte glutenintolerant men är väldigt intresserad av att ta fram produkter och recept som är glutenfria och som smakar så gott att min familj, mina vänner och alla andra ska tycka att det är jättegott. Genom den här bloggen vill jag låta även dig kära besökare ta del av mina erfarenheter inom den glutenfria världen.

Gotlandsbagaren.blogspot.se

Jag är en bagare och konditor som bor i Visby med min familj. Familjen består av fru och tre barn. Jag har ett utmärkt arbete där jag får göra det jag vill göra i livet, nämligen att baka. Jag är även en sportdåre ut i fingerspetsarna och försöker följa så mycket sport som möjligt.

Varför har jag skapat den här bloggen?
Jag har startat den här bloggen med tanken att upplysa människor om bakning. Upplysa om vilka olika vägar man kan gå för att ta fram olika produkter.
Jag har på senare tid börjat baka otroligt mycket hemma. En stor anledning till det är nystartade surdegar och en baksten i julklapp. Det är lite som en ny kärlek. Det går inte att sluta baka och förhoppningen är att få upp människors ögon för just hantverket bakning.

"Marknaden" är ju full med bageribloggar så varför ska man följa den här?
Jag tror att jag kan ge en annan syn på bakningen då jag inte är någon vanlig "hemmabagare" utan arbetar med det och vi har en ganska stor produktion utan att för den delen vara ett industriellt bageri. Vi slår upp alla degar för hand så det är ju ett hantverk man håller på med och det är väl det jag vill förmedla, själva hantverket och visa vad just du skulle kunna göra med ganska enkla medel.

LE BLOG DE SÉBASTIEN

Hej alla vänner ! jag heter sébastien boudet, är fransman från paris, trebarnspappa, bagare/konditor i familjens tradition, envis, nyfiken, perfektionist! här vill jag prata om min passion för bröd, dessert och matlagning

Mat och Dryck.net

Letar du efter bloggar om mat och dryck? Du har hittat rätt!
Mat och Dryck.net

matgeek.se/category/vildjast

Mat Geek - eftersom allt är gott
Allt som är gott är värt att skriva om. Gärna hemgjort. Gärna bröd.

matlyckan

matlyckan är en blogg om vardagsmatlagning och där är surdegsbakning en viktig del.

medbaktanke

Jag heter Oskar, är 26 år och bor sen typ sju år tillbaka i Stockholm. Jag är ingen brödfacist. Jag gillar att baka bröd. Sen jag började att baka för lite mer än ett år sen så har det varit ett helt orubbligt intresse. Jag bakar hemma, i ett mindre kök, med vanlig ugn och mjöl.

mikael.jansson.be/log/the-perfect-bread

There's a lot to be said about baking bread: numerous recipes, flour types and preparation techniques. What I'm going to present is a fool-proof way to get excellent results, in fact, bread of bakery-grade quality! The first and most important advice: Baking a good bread takes time.

monkeyfence.blogspot.com

nicholashjelmberg.com

paindemartin.blogspot.com

Martin Johansson. Född 1973, bor i Stureby, är frilansande formgivare. Tycker om att baka bröd. Delar här med sig av sina fram- och snedsteg. Har även skrivit en bok om surdegsbakning. Läs mer här, Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare

Sarabakar.se

Sara Wennerström

Bor:
Måndag till fredag bor vi mitt i Göteborg. Både Ante och jag har väldigt storstadstypiska projektledarjobb på byrå. På helgerna bor vi i Slöinge. Där finns vårt drömhus, Solhaga, som vi jobbar hårt för att återställa i originalskick så gott det går. Och ett kylskåp med surdegar. Och ett uthus med en gammal bakugn som enligt sotaren ska vara helt ok. Den behöver bara fixas till lite.

Bakgrund:
Jag har bakat i hela mitt liv. Det hela låg på en rimlig nivå tills min bror Kaspar skaffade en hushållsassistent från Electrolux. Och jag en Kitchen Aid. I samma veva gjorde jag ett reportage på Riddarbageriet där jag fick höra Johan Sörberg prata oavbrutet en hel natt om en brödkultur som ligger långt bort från Hönö och Skogaholm. Kaspar gav mig surdegarna han hade tjatat till sig på Thörnströms kök och jag började och köpa bagerimjöl på en lastbrygga i Högsbo industriområde. Hitta på egna recept och nya brödformat. Jag tycker på sätt och vis att själva bakningen är roligare än att äta brödet. Det är helt magiskt att man kan göra så fantastiska saker med enkla råvaror som mjöl, vatten och salt. Visst kan många av recepten verka ganska avancerade vid en första läsning. Men jag hoppas ändå kunna inspirera helt oerfarna hobbybagare att prova. Det är inte så himla komplicerat egentligen.

surdegsbakning.blogspot.com

Recept och video som visar hur man bakar surdegsbröd, på råg, med surdegskultur. Inga konstigheter, surdegsbröd med så lite krångel som möjligt

Surdegsmakarn

Följ en hobbybagare misslyckade och lyckade surdegsbakningar. Målet med bloggen är att dela med mig av mina bak - misslyckade och lyckade, att ge inspiration till nya recept samt att med hjälp av rikligt med bilder illustrera hela bakprocessen. Förhoppningsvis kommer du som läsare inse att det inte är så svårt att lyckas skapa riktigt trevliga surdegsbröd.
Matbloggstoppen