Prenumerera
|
Kontakta oss
|
Om Bakasurdeg.se
|
Översikt
Start
>
20 Senaste recept kommentarerna
20 Senaste recept kommentarerna
Levain bräck
Varför kallas det bräck?
Dinkel levain
Jag är ny på surdegsbak och har en rågsur som blev kanon från start o en vetesur jag verkligen fått arbeta med men nu verkar det funka. Supergott bröd och ett bra tydligt recept! Tack
Dinkel levain
Jag är ny på surdegsbak och har en rågsur som blev kanon från start o en vetesur jag verkligen fått arbeta med men nu verkar det funka. Supergott bröd och ett bra tydligt recept! Tack
Levainbröd
Hej, tack för många bra recept! Använder din sida ofta! Tänkte bara höra vad du och folk har för åsikt kring att svalna brödet med eller utan kökshandduk? Blir det mer skorpa utan?
Fördeg
Hej, härligt men en bra hemsida om surdeg. Har bakar Baguette och Levain bröd med ett härliga resultat. Jobbar på förskola å det är väldigt uppskattat. Tripplar recepten med goda resultat.
Fördeg
Hej, Jag är Engelskman och be om ursäkt i förhand för misstag i Svenska. Bra att lese om så många entusiastisk bagerar. Jag har bakat bröd i snart 50 år men inte såder erfaren men surdeg. Jag kann få en kultur på gång med mjöl och vatten, över sju dager och den fungera bra en stund - 3 eller 4 gång men då bli den lat. (Till dem som skrev att ingenting hände med surdeg grund jag andvend en liten klick (några gramme) och låt den stå en stund till). Just nu försök jag igen med surdeg Gotlands limpa.
Julvört
Inte dumt alls :)
Levain bräck
Har provat att variera mjöl för att göra brödet lite grövre och nyttigare, funkar hur bra som helst. Känns som att det här receptet kan varieras i oändlighet och ger fina bröd varje gång, bara man lär sig vilken konsistens degen ska ha vid de olika stadierna. Tusen tack för ett så bra recept.
Baconbröd
Håller med, måste blivit något fel. Sänkte mängden durumvete från 750g till 250g. MEN, Det är en gissning...
Baguette
Har bakat surdeg mest på känn tidigare och det blir lite blandat resultat ????. Ska nu prova ditt recept för första gången. Har just satt fördegen. Tolkar jag det rätt att brödet inte ska jäsa efter att man format själva bagetterna? Sker all slutjäsning i ugnen så att brödet blir luftigt?
Danskt rågbröd 2011
Varför vill alla använda manitobacream? Varför inte satsa på ett riktigt mjöl från lokal kvarn, finns runt om i Sverige.
Baconbröd
Ursäkta franskan, men mängden vatten är helt åt helvete. Precis som "Mosen" ovan skrev för drygt 7 år sedan blir det bara smulor. Jag tog ungefär dubbel mängd. Alternativt kan man minska på mjölmängden. Frågan är om mjölmängden avser volym och inte vikt.
Hamburgerbröd
Tyckte att 20 stycken skulle bli alldeles för små, så jag gjorde 16, men ändå blev de inte tillräckligt stora. Dessutom jäste de för mycket på högkant. 250 °C är för mycket, tror jag.
Vetesurdegsgrund
Hej! Du skriver att dag (kväll) 1 är då man börjar att blanda surdegen och kväll 2 är ett dygn senare. I så fall står ju surdegen bara 3 datum om den är klar kväll 4? Jag trodde att kvällen när man blandar är dag 0 - kan det vara därför som min surdeg slutar bubbla, pga för lite mar och fär mycket syra? K
Levainbröd
Hur mycket fördeg ska det vara? Är det hela på 400g eller utan klicken som sparas?
Vetesurdegsgrund
Hej satte en grund för 2,5 dagar sedan, i gårkväll när jag skulle "mata den" så va den bubblig och lösflytande, jag matade den med trögflytande men det gjorde liten skilnad. När jag rörde i morse så hade konsistensen inte ändrat sig nämnvärt (lättflytande) Min fråga är hur ska konsistensen vara på en färdig grund (jag fatar inte vad du menar med dallrig) tex ska grunden rinna av gafflen när man rör eller ska den nästan inte rinna av gaffeln av egen graft? Fredrik
Fördeg
Tre frågor: 1) "Ekologiskt vetemjöl" i receptet, är detta siktat vetemjöl eller fullkorn? 2) "Surdegsgrund" i receptet, ska denna vara nymatad (alltså bubblig), eller kan den lika gärna vara en vecka gammal? 3) Jag brukar baka ganska små satser, mindre än ett kg färdigt bröd (bakmaskin). Hur stor fördeg tycker du passar per kg färdigt bröd? Efter att ha testat en del själv så funkar det bra med siktat, oekologiskt vetemjöl till fördeg, och icke nymatad surdegsgrund när man gör fördeg, men det kan ju hända att det blir ännu bättre om man gör annorlunda? T ex så har jag bakat enligt instruktioner från andra källor utan fördeg (i praktiken bara 1-2 msk nymatad bubblig grund). Det funkar, men absolut inte lika bra som din metod med fördeg.
Helgbak på levain med manitoba cream
Vilken bra sida. Även om jag bakat i flera år så tar jag alltid fram den här sidan och får inspiration. Det här är en variant jag ofta gör. Jag har använt receptet på Gotlandslimpan som grund. Tar 4 ekologiska fikon och 4 aprikoser som jag delar o små bitar och typ 8 torkade tranbär och blandar i degen innan saltet. Har assistent. Lägger den färdigjästa degen i brödformar och jäser någon timme till innan den penslas med starkt sött kaffe och strör saltflingor ( något en skeppskock lärt ut). Ställer formarna på bakstenen och kör enligt recept. Ett mustigt bröd som är supergott till kaffe och frukost.
Levainbröd
Tack för en jättebra sida! Jag har precis testat min första levainbröd. Efter bearbetning skulle den jäsa en timme i rumstemp och sen in i kylen men den hann inte börja jäsa och jag var tvungen att gå och lägga mig och ställde in den i kylen... På morgonen hade den inte jäst alls. Min fråga nu är: Kommer den att börja jäsa nu när jag tar fram den ur kylen så att den blir gräddningsbar eller måste jag börja om från början?
Fördeg
Tack för en super bra sida. Har lyckats baka mitt surdeg (har försökt med ett annat recept från en annan sida förut, men inte lyckats). Bra beskrivning och bra recept. Det var första men absolut inte sista gången jag baka surdegsbröd från din sida. Tack igen:).
Sök recept
Varför surdeg?
Vad är surdeg?
Hur börjar man?
Recept...
Recept med bilder
Recept för källor
Recept A-Ö
Köpa surdegsbröd
Böcker
Bloggar
Länkar
Mjöler
Tillbehör
Tips
Parlör
Videoklipp
Forum...
Baktankar
Frågor & svar
Övrigt
Lägg till recept
Lägga till butik / bageri
Baka surdeg finns nu på facebook!
Kategorier
Ljusa bröd
Mörka bröd
Grova bröd
Fruktbröd
Smaksatta bröd
Skållade bröd
Söta bröd
Gott med bröd
Gott till bröd
Senaste recepten
Skållat surdegsbröd
Parmesan Bröd
olivbröd
Anis- och rågbröd
Tranbärsbröd med hasselnötter
Dinkelbröd med vetekross
Baguette
Danskt rågbröd 2011
Tekakor på surdeg
Bakasurdegs ljusa
Populäraste recepten
Levainbröd
Baguette
Levain bräck
Bakasurdegs ljusa
Grahamsbröd
Rågbröd
Gotlandslimpa
Poolish
Tekakor på surdeg
Hamburgerbröd
Receptkommentarer
Varför kallas det bräck?
Jag är ny på surdegsbak och har en rågsur som blev kano
Jag är ny på surdegsbak och har en rågsur som blev kano
Hej, tack för många bra recept! Använder din sida ofta!
Hej, härligt men en bra hemsida om surdeg. Har bakar Ba
Hej, Jag är Engelskman och be om ursäkt i förhand för m
Inte dumt alls :)
Senaste foruminläggen
Vilket bättre mjöl
Slemmigt svamplock ocanpå surdeg
Varför blir degen "klistrig"?
Surdegjäsning i olika miljöer
Bakform
Köpa spannmål
Mindre surt?
Protein surdegsbröd?
Surdegen dubbleras ej
Mjuk skorpa
Senaste tipsen
Bensbyns brödbutik och café
Kaffestugan i Böda
Lokal
Björkaholms Bakarstuga
Stensö Hembageri
Övriga kommentarer
Everything is very open with a really clear description
Greetings! Very useful advice within this article! It i
Fantastic goods from you, man. I have understand your
Vid större degar (4 limpor och uppåt) använder jag 35 c
Taggar
baka surdeg surdegsbröd bröd levain kultur surdegsgrund recept