Slemmigt svamplock ocanpå surdeg
Hej! Vet inte om detta är rätt ställe för en sån här fråga, men för ca en vecka sedan när jag skulle förnya min råg/vetesurdeg som stått i kylen rätt länge så hade ett slemmigt skikt bildats ovanpå degen, som ett lock. Det har hänt förut att detta lock bildats, men surdegen har inte blivit dålig för det utan jag har kunnat baka av degen som vanligt. Under locket luktade surdegen surt som den ska. Det här slemmiga locket hade samma konsistens som en scoby, alltså en combuchasvamp, så jag fick för mig att jag skulle testa lägga den i svart te med socker. Nu har den stått en vecka och det luktar combucha om den, lite surt och vinägrigt, och svampen ser lite gul ich brunlila ut (inte möglig). Har någon varit med om något liknande förut, och tror ni att det eventuellt skulle va onyttigt på något vis att dricka denna häxbrygd? Det är ju verkligen ett experiment, och är nyfiken på om någon gjort något liknande. Med vänliga hälsningar, Nils
Läs/skriv kommentar (1)