Start > Övrigt

Övrigt

Bookmark and Share


Lägg till ny tråd

Slemmigt svamplock ocanpå surdeg

Hej! Vet inte om detta är rätt ställe för en sån här fråga, men för ca en vecka sedan när jag skulle förnya min råg/vetesurdeg som stått i kylen rätt länge så hade ett slemmigt skikt bildats ovanpå degen, som ett lock. Det har hänt förut att detta lock bildats, men surdegen har inte blivit dålig för det utan jag har kunnat baka av degen som vanligt. Under locket luktade surdegen surt som den ska. Det här slemmiga locket hade samma konsistens som en scoby, alltså en combuchasvamp, så jag fick för mig att jag skulle testa lägga den i svart te med socker. Nu har den stått en vecka och det luktar combucha om den, lite surt och vinägrigt, och svampen ser lite gul ich brunlila ut (inte möglig). Har någon varit med om något liknande förut, och tror ni att det eventuellt skulle va onyttigt på något vis att dricka denna häxbrygd? Det är ju verkligen ett experiment, och är nyfiken på om någon gjort något liknande. Med vänliga hälsningar, Nils
Läs/skriv kommentar (1)

Bakform

Jag gillar nygräddat bröd och tycker för det mesta att bakformar jag sett är för stora. Brödet varar lite för länge. Var kan man hitta en brödform som är ca hälften så stor som normalt?
Läs/skriv kommentar (0)

Mala eget mjöl för baket?

Tips: https://m.facebook.com/Hemmakvarnen/
Läs/skriv kommentar (0)

Äta nygräddat bröd

Akta er för att äta för mycket av surdegslimpan när den är nygräddad. Redigt magknip och efterföljande illamående utlovas när jästsvamparna gittar sig i tunntarmen.
Läs/skriv kommentar (1)

Vad är Eftermjöl?

Jag har fått mjöl av en kompis, "eftermjöl". Hon vet inte vad det är, jag har googlat men hittar inget. Finns det någon här som vet?
Läs/skriv kommentar (1)


Matbloggstoppen