Start > Frågor & svar > Kommentar om Degen jäser inte utan "smälter"

Degen jäser inte utan "smälter"

Hej, har försökt mig på surdegsbröd, ljust, några gånger nu och fastnar på samma ställe varje gång. När jag gjort degen och ställt den på jäsning är det som att degen smälter ihop. Trots att den var fast innan jäsningen blir den jättelös, som om man haft i för lite mjöl, men den var ju ok innan jäsningen... Har fått för mig att konsistensen innan jäsning ska vara ungefär som när man gör en "vanlig" jäst-deg, är det fel? Är det något att fördegen inte varit klar eller vad är det? Har försökt baka ut ändå, men får då arbeta in deciliter-vis med mer mjöl för att få till ett bröd över huvud taget, sen jäser inte bröden... Tips?
Jenny



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2012-04-03 12:31:23

    Det tog mig många månader innan jag började experimentera med konsistensen på surdegen efter att ideligen haft samma problem som du: surdegen jäste i ett par dagar, sedan dog den. I mitt fall fick jag en levande och väldigt livfull surdeg när jag gjorde den något tjockare, något mer trögflytande än tidigare. Du kanske behöver tunna ut din något..

    lena
    2012-04-03 12:31:23

    Det tog mig många månader innan jag började experimentera med konsistensen på surdegen efter att ideligen haft samma problem som du: surdegen jäste i ett par dagar, sedan dog den. I mitt fall fick jag en levande och väldigt livfull surdeg när jag gjorde den något tjockare, något mer trögflytande än tidigare. Du kanske behöver tunna ut din något..

    lena

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen