Start > Frågor & svar > Kommentar om Sur, sur surdeg.

Sur, sur surdeg.

Hej. Jag är nybörjare och gjorde ett surdegsbröd som blev lite väl surt i smaken. Jag gjorde ett surdegsbröd med 200 gram surdegsgrund, 300 gram fullkornsvetemjöl och 200 gram vatten i degen. Jag lät det jäsa i 10 timmar och sedan slängde jag in det i ugnen i 35 minuter på 200 grader. Brödet var gott men brödet smakade lite väl surt. Är det för att jag använde för mycket surdegsgrund? Mvh



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2012-09-08 17:56:07

    Beror på hur sur din surdegsgrund var? Var den nymatad? Eller hade den stått en vecka i kylen? Väldigt stor skillnad.

    Prova något av recepten på bakasurdeg.se

    Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen