Start > Frågor & svar > Kommentar om Nybörjare.

Nybörjare.

Jag är helt ny på det här med surdeg. Har gjort 1 lyckat bak av 6. Nu undrar jag om degen verkligen ska va så kladdig som min blir. Alldeles klibbig, men den ska kanske va så, vågar inte ha i mer mjöl. Undrar också hur man får bröden blanka och fina.
CarinaSvar, kommentarer eller synpunkter

  2014-02-14 22:46:07

  Det där tror jag nog var ett väääldigt missvisande svar. Jag tror knappast att man är bunden till att köra med assistent, med tanke på att bagerijäst bara funnits i lite drygt 200 år och att allt bröd innan det bakades på surdeg. Jag kan inte säga säkert, eftersom jag inte var med, men jag är ganska säker på att man inte hade hushållsassistenter för säg 2000 år sedan. Jag vill inte vara sån, men det är nog dumt att tuta i en nybörjare att det är lönlöst att försöka baka surdegsbröd om man saknar hushållsassistent. Jag har aldrig ens petat på en hushållsassistent, men jag har bakat gott om jättefina surdegsbröd..

  Patrik
  2012-12-13 12:59:21

  Knådar du för hand eller använder du en hushållsassistent? För att lyckas med surdegsbröd är man bunden till att köra med assistent, åtminstone är det min erfarenhet. Även riktigt handkraftig knådning lyckas inte bilda de glutentrådar en assistent klarar av.

  Jakob

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen