Start > Frågor & svar > Kommentar om Jäskorgar går bara inte...

Jäskorgar går bara inte...

Har köpt så fina jäskorgar på semestern. Gjorde två försök sedan jag kom hem, men degarna är så lösa att toppen på degen(om ni förstår vad jag menar) blir kvar i korgen, trots att jag mjölat den väldigt mycket. När jag vänder jäskorgen stannar det som sagt kvar och luften går ur degen. Jag får knåda om och lägga i bakformar. Inte kul alls, jag vill ju ha de där fina bröden med mönster efter jäskorgarna... =( Jag förstår att om jag tar mindre mängd vatten så blir degen fastare, men jag vill förstås ha den där härliga segheten. Är det någon som har något tips om hur jag kan göra? Blir det bättre med tiden då jäskorgarna blivit "ingrodda"?
LottaSvar, kommentarer eller synpunkter

  2011-10-30 23:27:34

  Det har nog bara att göra med att degen är lite väl lös. Jag använder mina jäskorgar till ganska lös levaindeg och brukar, efter att jag lagt degen i jäskorgen, lyfta upp kanten runt om på den och sikta lite extra mjöl mellan korg och deg.

  Sören
  2011-08-20 19:30:38

  Lite bättre kan det nog bli med tiden men för egen del har jag valt att ha degarna till jäskorgarna lite fastare än dina verkar vara. Ganska bra seghet upplever jag men vill du baka med riktigt lösa degar kanske du kan låta dem jäsa i någon inoljad form och strax före gräddningen välta ut dem på bakbordet, vika dem dubbelvikta med lätt hand och sedan skjutsa in dem i ugnen (gärna på en baksten).

  Lycka till!

  Peter Asthamn

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen