Ett annat tips är att ta ekologisk honung istället för äpple och varför inteköpa saltå kvarn? Det funkade för mig på tredje försöket.
Jag har bakat mycket på framförallt rågsur, men mina vetesurdegar har varit svåra att få igång, på samma sätt som dina. Eftersom jag inte har någon plats över kylskåpet att ställa den (för att den behöver lite extra temperatur) har jag ställt den i ugnen med bara lampan på. Trots detta har det inte gått så bra. Då funderade jag på om det kanske är för varmt att ställa den där?Nu när jag började om för tredje gången med vetesur, startade jag den enligt Martin Johanssons (han med bloggen pain de Martin) med lite rågsurdeg. Han menar att det är lättare att få igång vetesuren så och det lilla råg som är i försvinner efter några matningar. Jag satte den i ugnen med lampan och dag 2 kväll när jag skulle mata tog jag ut den och ställde den i rumstemperatur. Idag har jag en mycket bra vetesurdegsgrund!Jag tror helt enkelt att mina vetesurdegsgrunder skulle ha stått kortare tid eftersom de stod så varmt. Alltså var de nog inte svåra att få igång, utan snarare då "övermogna"... Kanske...?Så mitt tips till dig är att starta upp med lite rågsurdeg, och fundera över temperaturen du har surdegen i.