Start > Frågor & svar > Kommentar om Gott, segt bröd?

Gott, segt bröd?

Jag älskar när brödet är sådär segt och härligt. Har dock svårt att få till det. Jag har prövat att ha olivolja i men då upplevde jag att brödet visserligen blev gott och ganska saftigt, och samtidigt ganska smuligt och inte alls segt som jag trodde det skulle bli. Jag har bakat på både vetesur och rågsur, och helt utan tillsatt jäst. Hur ska jag göra för att få brödet segt?
Lotta



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2011-07-16 15:33:45

    Nu kan jag svara själv... ;-)
    Läste på en blogg, vars länk jag hittade här, att om man har mer vatten i degen så blir den segare. Jag testade med mer vatten i rågsurdegen jag gjorde senast. Ja, det blev segare än vid tidigare bak. Men den där härliga segheten man får på vetesur blev det förstås inte. Antar att det har med all gluten som det är i vetet? Det negativa med mycket vatten i degen är förstås att den blir väldigt lös så man måste använda formar. Fast det kan jag ta, för - hur som helst - gott blev det i alla fall! =)

    Lotta

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen