Start > Frågor & svar > Kommentar om Kan surdegen svälta ihjäl i kylen

Kan surdegen svälta ihjäl i kylen

Jag har haft två surdegar en av vete och en av råd i kylen. De har funkat jättebra. Nu har jag glömt bort dem ibland och inte "matat" dem på Flera veckor. Jag gjorde ett bröd som inte ville jäsa. Degen luktar riktigt syrligt men inte illa. Jag misstänkte att inte surgrunden hade fungerat ordentligt. Kan det vara så? Nu har jag försökt starta en ny vetegrund, men den vill inte bubbla och och luktar i princip inget. Jag har tagit i lite sirap och låtit den stå köket, men det har inte hjälpt. Kan jag få igång den eller ska jag kasta den?
Kerstin



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2011-06-27 11:04:29

    Det händer ibland att jag missat att mata surdegsgrunden och då blir den lite trött och väldigt sur. Då brukar jag ta fram den ur kylen, hälla bort nästan allt och mata den varje dag under några dagar. Då piggnar den till efter några dagar.

    Om du ska starta en ny surdegsgrund så kan du följa recept som finns här på baka surdeg.
    Lycka till!

    Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen