Start > Frågor & svar > Kommentar om Är mitt smaksinne fel?

Är mitt smaksinne fel?

Jag har försökt skapa en surdeg tre gånger nu. Inte så mycket kanske, men alla tre gångerna har jag fått kulturer som jag tyckt luktat illa. Har använt mig av ekologiskt rågmjöl och vatten enbart. När jag sen bakat med surdegen så har bröden jäst upp något och allt har sett bra ut. Men brödet har jag inte kunnat äta. Det smakar riktigt illa. Är det jag som har fel på smaksinnet eller har det blivit fel på surdegen? Har satt surdegarna med flera månaders mellanrum men det smakar alltid lika illa. Gjorde dessutom ett experiment där jag använde en vanlig deg med jäst som jag tänkte skulle utveckla sig till en surdeg med tiden. Samma smak där. Tycker det vore synd om det är den "riktiga" surdegsmaken och jag inte gillar den.
Viktor



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2011-05-13 14:46:22

    Hej igen! Det var inte mitt smaksinne som var fel. Jag har nu smakat på riktig surdeg och det smakar surt. Inte som nån kemikalie som mina tre första försök smakade av. Namnet surdeg är alltså väl valt =) Har lyckats få fram egen surdeg med hjälp av honung enligt receptet här på sidan. Bara vatten och mjöl räckte tydligen inte för mig. Tack för hjälpen!

    Viktor
    2011-04-23 19:32:49

    Prova att köpa ett riktigt surdegsbröd och jämför med ditt eget. Är det samma så vet du.

    Patrik

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen