Start > Frågor & svar > Kommentar om Förvaring av färdigt surdegsbröd?

Förvaring av färdigt surdegsbröd?

Hej Jag funderar på hur man ska förvara sitt färdiga surdegsbröd? Har för mig att jag hört förr att det blir godare efter ett par dagar i rumstemperatur? Stämmer det eller ska man frysa ner det för bästa förvaring?
Maria



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2011-03-14 09:52:22

    Ljusa bröd är godast så fort brödet svalnat tycker jag. Det går bra att frysa men tappar i färskhet och framför allt ytan på brödet blir lite mjukt och tråkigt.

    Mörka och grova bröd håller sig längre men även där tycker jag att så fort brödet svalnat så är det som färskast och godast. Funkar bättre att frysa än ljusa bröd.

    Äter man upp brödet inom ett dygn så funkar det bäst att förvara brödet i en handduk. Torkar lite fortare men behåller ytan.

    Så tycker jag, jag vet att många tycker annorlunda och det är en smaksak.

    Vad tycker ni andra?

    Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen