Start > Frågor & svar > Kommentar om Surdeg grund i kylen..?

Surdeg grund i kylen..?

Hej Jag har en recept på snabb surdeg som ska stå över natten i kylskåp,den är gjort på kall vatten,vetemjöl och 3 gr jäst...På morgonen ska man blanda den bubliga surdegen med 10 gr jäst,kall vatten igen och vetemjöl..Frågan är, hela den här degen ska jäsa 1 1/2 innan man formar den till baguetter..ska det vara rum temp.? och i så fall hur varmt ska det vara..??? med tanke på att både surdeg och den slutiga bröd degen är gjorda med kall vatten..??? mvh joanna
joanna tosu



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2011-04-23 19:40:42

    Jag skulle tro att det ska jäsa i rumstemperatur, då det bara ska jäsa i 1 1/2 timme.

    Patrik
    2011-03-07 18:48:37

    Hej igen
    Kanske det var jag som hade bråttom att skriva,recepten är så här :
    Deg 1(Surdeg): 5 gr jäst,3dl kall vatten,5 dl vetemjöl spec.
    Blanda och jäs över natten i kylen.
    Deg 2 : 15 gr jäst,3 dl kall vatten, 1 sats surdeg,1msk salt,1 msk socker 8,5 vetemjöl spec.
    Allt det här ska blandas ordentlig och jäsa under bakduk 1,5 tim.
    Så, som du ser det finns en surdeg..eller det heter så...
    Skulle bli glad om du har tid,när du har tid, att svara på min lilla fråga,även om det är inte dit recept.
    Tack på förhand
    joanna

    joanna tosu
    2011-03-07 11:38:53

    Hej Johanna, Jag ser inte att du använder surdeg alls och har lite svårt att kommentera andras recept. Kanske någon annan kan bistå dig?

    /Daniel

    Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen