Start > Frågor & svar > Kommentar om Frusen surdeg

Frusen surdeg

Jag har gjort en fördeg och frusit den i påsar med 1 dl i varje.Hur använder jag den? Till alla recept finns ju recept på fördegen med, men hur använder jag min färdiga, eller passar den bara till just det honungsbrödet som jag bakade först? Enkelt vore ju om man alltid hällde i tex 1/2 dl surdeg till resten av ingredienserna. Marita
Marita Fehrm



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2011-03-07 11:34:59

    Hej Marita, nej sidan är inte nerlagd.
    Att frysa ner fördeg för att kunna använda den direkt i degen kommer inte fungera så bra. Fördegen behöver vara pigg och nymatad. Däremot kan man frysa ner surdegsgrund och sedan tina den och mata den för att skapa en fördeg.

    /Daniel

    Bakasurdeg.se
    2011-03-07 11:06:52

    Varför svarar inte någon på min fråga? Är sidan nerlagd?

    Marita Fehrm

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen