Start > Frågor & svar > Kommentar om råg/dinkel

råg/dinkel

hej. jag ska precis börja baka surdegsbröd och har en liten fundering. jag kan inte äta vanligt vete, men råg och dinkel går bra. har lagt märke till att du använder vetemjöl i alla dina grunder och i stort sett alla recept. tror du det går bra att ersätta vetet med dinkel i grunden och fördegen samt i tex dinkelbröd använda mig av enbart dinkel (i rågbröd dinkel+råg)? jag har heller ingen matberedare men antar att det är som med vanilg bakning bara att typ dubbla bearbetningstiden när man arbetar degen för hand. tack för hjälp.
Susanne



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2010-10-19 20:33:09

    Hej!
    Jag tror att det ska gå bra att byta ut vete mot dinkel. Lite osäker på hur mycket gluten det är i dinkel, det är en av skillnaderna mellan vete och rågmjöl. Eftersom det är lite gluten i rågmjöl så blir degen mer av en smet istället. Därför brukar jag alltid ha i lite vete.

    Ett tips om man inte använder en assistent till bearbetning är autolysmetoden eller vika och vila metoden från Pain De Martin:s senaste bok. Blir inte så jobbig knådning då.

    Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen