Start > Frågor & svar > Kommentar om Varför blir degen "klistrig"?

Varför blir degen "klistrig"?

Hej, Jag tycker det är svårt att veta hur länge man ska blanda degen. Jag ser aldrig några glutentrådar... :) Ofta släpper degen fint från kanten, men två sekunder senare är det en seg klistig deg. Vad hånder? Har jag då blandat för länge, eller för kort tid? Hur vet jag att degen är färdigblandad? Och hur vet jag att det inte behövs mer mjöl?
Carin



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2021-01-02 21:26:52

    Hej, Klistrig är ett tecken på lite för lite mjöl. Testa att pausa blandningen ett par minuter och ha i lite extra mjöl om den blev klistrig.
    Lycka till!

    Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen