Start > Frågor & svar > Kommentar om Göra liten deg, vad ska jag tänka på?

Göra liten deg, vad ska jag tänka på?

Hej! Jag gillar färskt bröd men det går inte åt så mycket här så jag skulle vilja göra ett litet bröd istället för att frysa in överskottet. Funkar det att tex halvera ett recept rakt av? Blir jästiderna annorlunda med en mindre deg?
Nybörjaren



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2018-08-27 10:30:57

    Jag har inte provat at halvera något av recepten. Men de borde gå bra.

    Jag bakar enligt recepten. När brödet är klart, skivar jag det i lite tjockare skivor så att det går bra att stoppa i brödrosten. Det skivade brödet åker in i frysen i tätslutande påsar. (Ziplock bags) Att rosta det smakar bättre än att värma det i mikron.

    Lena

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen