Start > Frågor & svar > Kommentar om Glutentrådarna försvinner

Glutentrådarna försvinner

Hej. Jag har en del erfarenhet av surdegsbakning och har fått väldigt bra resultat när jag följer recepten på denna sida. Så tack så mycket. Däremot har jag stött på problem när jag har experimenterat lite själv och undrar om nån har svaret på vad det kan bero på. När jag har startat egna surdegar har det hänt några gånger att allt ser bra ut till en början, den börjar leva och bubbla. När jag sen ska baka med kulturen och blandar i mer vatten och mjöl, och salt efter att degens arbetats, så ser det bra ut vid själva blandandet. Sen börjar problemet, jäsningen tar lite längre tid och när det är dags för själva bakandet är glutentrådarna borta. Vad kan det bero på att glutentrådarna försvinner? Kulturen är sen inte användbar, har testat att spara lite av degen och blanda en sats, men samma problem återkommer. Någon som har en aning?
Niklas Nyström



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2016-12-03 13:42:04

    Jag har också samma problem. Surdegen bubblar mycket (men ökar inte speciellt i volym). Degen ser bra ut, men under kalljäsningen tappar degen all sin struktur och bröden blir platta och trista, trots att degen är väldigt bubblig.

    Sofia
    2016-07-18 21:40:20

    Jag har exakt samma problem, finns det någon som vet vad detta beror på?

    Birgitta Linder

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen