Start > Frågor & svar > Kommentar om jäser för mycket

jäser för mycket

jag har problem med att min surdeg är lite för potent. bakar (t ex) grovt rågbröd i formar på bara grovt rågmjöl. gör en fördeg, sen ett steg 2 med mer mjöl och vatten (kallt eller ljummet spelar ingen roll), sen steg tre med än mer mjöl och vatten, brukar ha i fikon och valnötter eller typ solrosfrön. när jag har har fördelat degen i formar (formen) så jäser det som sjutton. alltså jag måste verkligen passa för att det inte ska jäsa över… ofta hinner jag inte värma ugnen innan brödet har jäst farligt högt (farligt ur ugnsrengöringssynpunkt alltså). jag vill gärna göra rågbröd som är som såna där man köper, typ kung markattas grovt rågbröd, mina blir mycket mer luftiga, inte ihåliga men inte alls kompakta. någon som har en idé om vad det kan bero på?
Della



Svar, kommentarer eller synpunkter


Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen