Start > Frågor & svar > Kommentar om Spricker inte i snitten utan under botten

Spricker inte i snitten utan under botten

Jag brukar baka kallaste surdegsbröd a la Sébastien Boudets youtubefilm om att baka surdegsbröd på mindre än 6 minuter. Det blir goda bröd men jag har ett estetiskt problem. Jag jäser i låda i kyl i avlånga jäskorgar, stjälper upp på plåt och snittar, sedan in i ugnen. Problemet är ar mina bröd tenderar växa på undersidan och inte så mycket där jag snittat dem. Det är som om den del av skorpan som legat mot korgen är lite stel och hård, det blir liksom en kant i sidan på bröden. Har testat snitta olika djupt. Vad kan detta bero på?
Lo



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2015-04-11 19:26:30

    Du kan testa att stoppa in korgarna i en stor plastpåse, till exempel en 5 liters fryspåse, så slipper du skorpan som gör att det inte spricker :)

    Mira

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen