Start > Frågor & svar > Kommentar om Måste det ta två dagar att baka med surdeg?

Måste det ta två dagar att baka med surdeg?

Jag undrar om man inte kan blanda degen med surdeg i och sedan baka den samma dag? Orkar den inte jäsa tillräckligt då eller? Det kräver ju lite planering annars om man måste sätta fördeg en dag och sedan förtsätta dag 2 för att få sig lite surdegsbröd!
Josefin



Svar, kommentarer eller synpunkter

    2014-03-09 19:50:35

    Nej, Rom byggdes inte på en dag, men tycker du har en löjlig ton i ditt svar!

    Som ett seriöst svar till Josefin så kan jag svara: Jo, visst går det att sätta igång att jäsa på morgonen och grädda på kvällen.
    Det är bara att jäsa på i ett lite varmare utrymme.
    Däremot kommer du inte få ett alls lika bra resultat utan brödet kommer bli kompaktare och inte lika segt och gott.
    Det går även rätt bra att "fuska" och ha i en liten mängd jäst, men då är det ju inte längre riktigt surdegsbak.
    Ska det bli riktigt bra måste det få ta tid helt enkelt. Det är en kemisk process, det är därför det blir så gott :)

    Jag förstår dem som tycker det är meckigt med att det tar så mycket tid i anspråk. Jag har själv två småbarn och en skiftjobbande sambo....

    Surbulle
    2013-09-30 23:02:37

    Men herregud, ha tålamod! Rom byggdes väl inte på en dag!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Bondmoran Olga

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen