Start > Frågor & svar > Kommentar om vetesur blir rågsur eller tvärtom?

vetesur blir rågsur eller tvärtom?

Säg att jag bygger upp en surdeg i 3 steg, såg 100g blandas med mjöl o vatten till 500g som blandas med mjöl och vatten till 1,5kg. Säg att slutdegen består av 300g rågmjöl och 1200g vetemjöl. Kommer det att påverka brödet i vilket skede dessa 300g blandas i? Blir det samma om jag exempelvis börjar med 100g vetesur eller 100g rågsur? Jag undrar eftersom jag ofta har en blandsurdeg i kylen och ofta inte märker nån stor skillnad, dvs att en delvis rågsurdeg följer med och fortsätter som rågsur.
kettil



Svar, kommentarer eller synpunkter


Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen