Start > Frågor & svar > Kommentar om Degar som inte vill jäsa

Degar som inte vill jäsa

Jag är i desperat behov av hjälp! Satte min första surdeg för ca. 2 veckor sedan (vete), och den bubblar på bra, ökar aldrig i volym men bubblar fint. Satte min första fördeg för några dagar sedan och även den bubblade väldigt bra. Jag gjorde sedan degen till receptet "Levainbröd" och... ingenting hände. Degen växte inte en endaste millimeter. Bakade på den ändå men resultat kan ni nog lista ut själva. Började om igår då jag tänkte prova receptet på Levain bräck och själva bröddegen gjorde jag på kvällen på en fördeg som bubblade som tusan. Ingenting hände men sen jäste degen ett par mm för att sedan förbli så. Den stog ca. 18h i ett varmt skåp men ville inte jäsa. Degen förändrades dessutom till lös under dessa timmarna. Bakade av degen i en form ändå bara för att jag är envis, men insidan på brödet var som deg, fast gräddad deg. Mina degar vill bara inte jäsa hur jag än gör. Nu är i jag i desperat behov av alla tips och råd jag kan få så om någon känner sig manad så mottages all hjälp ytterst tacksamt!
MariaSvar, kommentarer eller synpunkter

  2013-09-08 17:33:21

  Hej,
  Har samma erfarenhet. Lägger i lite jäst, och då blir det jättebra, men varför går det inte eligt receptet? Jag har provat alla möjliga temperaturer, händer ingenting.

  Sven-Anders Melin
  2012-09-08 17:24:14

  Hej, tråkigt när det inte fungerar. Det är svårt i början... För att underlätta och för att få äta någe bröd nån gång så fuska med lite jäst. Ju mindre du använder ju mer likt riktigt surdegsbröd kommer det bli. Lägg till ca 5 g jäst (1/10 del av ett paket jäst) rör ner jästen i det ljumna vattnet.

  Bakasurdeg.se

Lägg till en svar


Svar, kommentar eller synpunkt Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar
Matbloggstoppen